vineri, 24 februarie 2012

Ordin de zi pe unitate la PD: atacați-l pe Crin Antonescu!

Îmi și închipui cum arată recomandările interne în materie de comunicare de la PD. Probabil în capul listei este ordinul de zi pe unitate de atac împotriva lui Crin Antonescu. A USL în general, dar a liderului PNL în mod special. Puterea a început atât în mod direct, cât și prin toate canalele sale de propagandă, încă o campanie furibundă împotriva acestuia. Rând pe rând tot felul de personaje, care nu s-au remarcat prin nimic decât prin obediență și lingușiri la adresa regimului băsist sau prin nivelul scăzut de inteligență, au răspuns prompt ordinului de la partid. Nu l-aș fi menționat, dar mi se pare senzațional tupeul lui Traian Igaș, agramatul care n-a prea călcat pe la școală și care dintr-o dată îi „poartă de grijă” lui Crin Antonescu. Nu era Igaș ministru în zilele în care oameni din această țară au fost îngropați în zăpadă? Despre asta nu ne spune nimic, nu are niciun fel de răspundere sau măcar de regret?

La același ordin pe unitate s-a conformat imediat, pe linie instituțională, organizația de tineret (halal tineret!), condusă de băiatul acela cu Porsche și ceasuri, aterizat în funcția de Ministru al comunicațiilor. Și ca să aveți dimensiunea completă, trebuie să spun că în timp ce pedeii mai mici de vârstă, dar cu aceleași apucături precum seniorii lor, se țin de acțiuni și declarații penibile, tinerii liberali au mers cu ajutoare la sinistrați și au derulat o amplă campanie în sprijinul oamenilor înzăpeziți. Mi se pare extrem de relevantă această comparație, pentru că ea denotă două stiluri total diferite. Poate data viitoare când cineva mai este tentat să considere că „toți sunt la fel” se uită de două ori la acest exemplu.

În România sunt încă sate îngropate în zăpadă, există o criză a medicamentelor ce a lovit exact bolnavii care aveau mai multă nevoie, plata fondurilor europene au fost întreruptă din cauza neregulilor din procesul de achiziție; România este pe ultimul loc în UE după veniturile bugetare atrase, pe penultimul loc în clasamentul salariilor minime; și ce face PD, cu tot cu guvernul Ungureanu, în acest timp? Cumva caută soluții, că doar se află la guvernare? Cumva se consultă cu cineva, are vreun dialog cu partenerii sociali, că tot face teoria dialogului de ochii lumii? Cumva prezintă publicului vreun set de măsuri de relansare? Sau măcar o singură politică? Nu. Nicidecum. PD se ocupă să denatureze sensul protestului parlamentar al opoziției și să ducă o campanie extrem de agresivă împotriva acesteia. În România realității paralele în care trăiesc pedeii, s-au rezolvat toate problemele, așa că n-a rămas altceva de făcut decât afișe, acțiuni și propagandă anti-opoziție.

Dincolo de asta, ce ne spune totuși această ofensivă pedistă? În primul rând infirmă, încă o dată, pentru a mia oară, tema ipocrită a dialogului. Adică pe de o parte plouă cu jigniri, epitete, atacuri murdare, iar pe de altă parte se „vinde” public pretinsa disponibilitate de dialog. Un non-sens. În al doilea rând se încearcă, în mod evident, abaterea atenției, doar doar chestiunile pe care le-am menționat mai sus sunt trecute cu vederea sau măcar „ascunse sub preș.” Ei bine, nu cred că mai e posibil așa ceva și nici nu cred că oamenii sunt orbi.
În fine, iar acesta este, cred, aspectul cel mai important, nu întâmplător atacul este concentrat și concertat împotriva lui Crin Antonescu. Puterii îi este frică de liderul PNL. Nu doar pentru că stă bine în sondaje, este prezidențiabil, iar performanța USL nu poate fi disociată de Crin Antonescu. Ci mai ales pentru că nu are teme grele cu care să-l atace. Și atunci toacă aceleași și aceleași subiecte sperând să le transforme într-o „picătură chinezească.” Toate acestea sunt de fapt semne ale disperării. Cât de disperat trebuie să fie un partid aflat la putere care își alocă atât timp, efort și resurse ca să atace opoziția? În ce țară normală din lumea asta puterea în loc să guverneze se ocupă de criticat acțiunile competitorilor? În  ce stat civilizat oamenii sunt lăsați să moară sub zăpadă sau în lipsă de medicamente, în timp ce singura preocupare a puterii este cum să scadă procentele opoziției?

6 comentarii:

Ivi spunea...

Comentariul e prea bland pentru un fapt de o ticăloșie ipocrită fără margini a ”telectualității băsiste”: atacul intelectual în haită!!!
Priviți cum intelectuali ”respectabili” de dreapta (e adevărat azi de tip neocon, metamorfozați din telectuali marxisti de ieri), Tismăneanu, Mihăieș, Cornea, etc. se ”auto-decerebrează”, se ”auto-neagă” ca intelectuali devenind pur și simplu propagandiști-lingăi într-o relație de tip ”stăpân-slugă”, sau ”sado-maso” cu BigBosul lor ”Marele Masturbator” (cum il numeste CTP pe TB - Traian Basescu și/sau Tiranul Badaran ?!?)
Deci atenție, bătălia e cu ”haita telectuală, hămesită și disperată” nu cu diverși comentatori telectuali bășiști neoconi, cărora li s-a atrofiat tocmai instrumentul/organul criticii, definitoriu pentru statutul de intelectual. Au devenit astfel ”coloana a cincea neoconă după ce au fost odata divizia TV (Tudor Vladimirescu si/sau Tismaneanu Vladimir) bolșevică” a unui ”mascul alfa devenit prin protestele din ultimul timp doar o javră ordinară”.

julian spunea...

Ce este mai trist, as spune chiar grav, este faptul ca posturile TV si radio Romania sunt utilizate in acest scop.

Bibliotecaru spunea...

Cred că marea lovitură a PDL va fi când micile partide din Mişcarea Populară vor prelua controlul şi PDL va deveni un partid fără cuvânt de spus.

marul spunea...

cand femeile fac politica damboviteana ...

Ivi spunea...

Doamnă Iulia Huiu,

Vă lansez o provocare! ...nu doar pentru dumneavoastră ci și pentru toți blogerii liberali (și nu numai..) - să facem public (să repetăm până când se produce schimbarea de comportament sau până când un procent mare din populație înțelege ticăloșia ipocrită a întelectualilor băsiști...) - ”atacul în haită la liderii opoziției, din postura de sinecuriști din fondurile publice și din postura de abdicare de la regulile democratice de criticare în primul rând a puterii (în raport de tip Pareto - 80% criticarea puterii și 20% criticarea opoziției), în condițiile în care au fost abandonate regulile firești ale unei dezbateri publice: cele epistemologice (critici în primul rând puterea pe faptele ei, pe modul în care programele asumate sunt implementate, iar opoziția, în primul rând pe consistența și realismul intențiilor și programelor propuse ...ori observăm că acești telectuali băsiști au inversat aceaste reguli, criticând opoziția ca și cum ea ar fi la guvernare și necriticând puterea ca și cum aceasta ar fi în opoziție), dar și cele moral-deontologice (vedem că practic acești telectuli și/sau (rău)făcători de opinie băsiști s-au transformat pur și simplu în propagandiști ordinari ai unei puteri corupte care îi și finanțează de o manieră mercenară din banii publici, spunând ipocritic că sunt ”vocea opiniei publice și/sau a societății civile” ...dacă vor să fie propagandiști, n-au decât să fie însă să o spună pe față, să nu se mai dea a fi ”telectuali critici” ...cum cerem politicienilor să-și declare interesele, așa și să cerem și vocilor din societatea civilă să-și declare clar poziția din care critică, atât ideologică, cât și partinică)...

Mopo spunea...

nu am incredere in Crin Antonescu.